Meubelverhogers

Meubelverhogers worden ook wel stoelverhogers of bedverhogers genoemd. Een meubelverhoger wordt verkocht in een set van vier blokken of cilinders gemaakt van staal, kunststof of hout. De meubelverhogers worden onder de poten van een stoel of bed gezet om de zithoogte of lighoogte te verhogen. Pootverhogers hebben een vaste hoogte, anderen kunnen in hoogte ingesteld worden. Sommige meubelverhogers zijn onderling met elkaar verbonden om te voorkomen dat de verhogers onder de poten wegklappen.

   

3 artikel(en)

Van laag naar hoog sorteren
3 products found
   

3 artikel(en)

Van laag naar hoog sorteren
3 products found

Door een meubelverhoger te gebruiken kan een bed of stoel hoger worden gezet, zodat het opstaan makkelijker is en eventueel verzorging op bed kan plaatsvinden. Het is een goedkope oplossing voor het aanpassen van een te laag bed of een te lage stoel.

Een meubelverhoger kopen? Hier moet u op letten.

Bij het kopen van meubelverhogers is het belangrijk om op een aantal punten te letten.

  • Past de poot van de stoel of het bed op de meubelverhoger. De diameter moet overeenstemmen met het gat in de meubelverhoger. Let ook op of de vorm van de poot op de meubelverhoger past. Niet alle meubelverhogers zijn geschikt voor vierkante poten.
  • Meet eerst de benodigde zithoogte op en kies vervolgens de meubelverhoger die daar bij past.
  • Als er nog verandering in het functioneren te verwachten is of als de meubelverhoger gebruikt wordt door een kind kan het verstandig zijn om een verstelbare meubelverhoger te kiezen.
  • Let op dat het gewicht van de stoel of het bed en het lichaamsgewicht samen niet groter zijn dan de maximaal toegestane belasting van de meubelverhoger.
  • De goede zithoogte wordt gemeten in zit met blote voeten, van de grond tot in de knieholte. Als de stoel of het bed te hoog zijn kan dit valgevaar opleveren.

Het hulpmiddel is niet opgenomen in een standaard vergoedingsregeling. In een enkel geval wordt het hulpmiddel vergoed vanuit een aanvullend pakket van de ziektekostenverzekering, afhankelijk van de voorwaarden in de polis.

 

Het hulpmiddel kan maximaal 6 maanden (kortdurend) geleend worden. Vraag bij uw zorgverzekering na waar de bedverhogers geleend kunnen worden. 

Naar boven