Zitkussens

Zitkussens zijn niet zo simpel als u misschien denkt. Ze zorgen niet alleen voor comfort maar bepalen ook de houding die u aanhoudt bij het zitten. Wanneer u in het dagelijks leven veel zit is het misschien handig om er van bewust te zijn dat een juist zitkussen een slimme aankoop kan zijn. Deze bepaalt namelijk de ondersteuning van uw rug, wat erg belangrijk is. Een verkeerd zit oppervlak kan namelijk zorgen voor vervelende klachten.

   

Artikelen 1 tot 24 van 36 in totaal

  1. 1
  2. 2
Van laag naar hoog sorteren
36 products found
   

Artikelen 1 tot 24 van 36 in totaal

  1. 1
  2. 2
Van laag naar hoog sorteren
36 products found

Kenmerken van een zitkussen

Iedereen heeft wel kussens in huis. Maar kussens moeten niet alleen maar comfortabel zijn, soms is het namelijk het geval dat kussens zorgen voor een verkeerde houding en de rug niet goed ondersteunen. Dit kan leiden tot klachten aan de ruggenwervel, vooral wanneer u in het dagelijks leven veel zit. Bijvoorbeeld wanneer u gebruikt maakt van een rolstoel. Daardoor bieden wij op Hulpmiddelwereld zitkussens aan die de zithouding optimaliseren en zorgen voor een betere ondersteuning. Dit preventeert niet alleen klachten, maar kunnen ook klachten die u al ervaart verminderen. Een goed kussen zou dus de rug en benen goed moeten kunnen ondersteunen en beschikken over een stevig maar comfortabel zitoppervlak. Er zijn veel variabelen die de juiste keus bepalen bij het kopen van een kussen. Voornamelijk het materiaal, vorm, grootte en stevigheid zijn belangrijke eigenschappen.

Voor wie is een zitkussen geschikt?

Een zitkussen wordt meestal aangeschaft wanneer men zoekt naar extra comfort. Een speciaal zitkussen uit ons assortiment is vooral aan te raden wanneer u veel moet zitten tijdens het werk, studeren of andere bezigheden. Wanneer u lang in een verkeerde houding zit kan dit namelijk negatieve gevolgen voor de rug. Daarom hebben wij hier op hulpmiddelwereld een ruim aanbod van zitkussen die een juiste houding stimuleren. Ook is het aanschaffen van een kussen zeker aan te raden wanneer u al last hebt van rugklachten. De betere ondersteuning van de kussens verlichten de klachten en zorgen ervoor dat uw houding wordt verbeterd.

Ook biedt Hulpmiddelwereld allerlei verschillende soorten kussen aan, zoals kussens speciaal voor mensen die last hebben van aambeien en dus pijn hebben bij het zitten, kussens die geschikt zijn voor asymmetrische lichaamsvormen, zoals amputaties, en bijvoorbeeld kussens die speciaal gemaakt zijn voor rolstoelen, zoals de ROHO Quadtro Select. En nog vele andere soorten kussens. Neem een kijkje tussen ons assortiment, om het kussen te vinden dat het beste bij uw behoeftes past!

Welk zitkussen is het beste voor in uw stoel?

Welk zitkussen voor in uw stoel het beste is, hangt af van een aantal factoren. Wilt u graag een zitkussen in uw stoel meer ter decoratie of meer ondersteuning van uw zithouding? Dit is al een belangrijk onderscheidt dat u moet maken. Indien u op zoek bent naar een degelijk kussen dat een goede zithouding stimuleert dan bent u bij Hulpmiddelwereld aan het goede adres. U vindt hier namelijk een tal van orhopedische, ergonomische en traagschuim zittussens die stuk voor stuk bijdragen aan een goede zithouding. Lees hieronder welk zitkussen het meest geschikt is voor in uw stoel.

Ergonomische en orthopedische zitkussens

Orthopedische zitkussen creëren een ergonomische zithouding. Een ergonomische zithouding zorgt voor een rechte en natuurlijke stand van de rug, schouders, heupen en benen. Zo worden uw spieren tijdens het zitten ontlast. Zodoende kunnen nekklachten, rugklachten en schouderklachten voorkomen worden.

Bij Hulpmiddelwereld bieden we verschillende ergonomische en orthopedische zitkussens aan. De Wigkussens van Harley zijn hier een goed voorbeeld van. Deze ergonomische zitkussen hebben een hoek van 5, 8  of 11 centimeter. Deze hoek zorgt ervoor dat de bekken wat gekanteld worden en de ruggengraat in een natuurlijke houding komt te staan. De wigkussens van Harley zijn licht en gemakkelijk mee te nemen en er is zelf een wigkussen speciaal voor in de auto. Deze ergonomische Harley zitkussens zijn een toegankelijke en effectieve manier om een goede zithouding te creëren.

Andere orthopedische zitkussens die tevens ook voor een correcte drukverdeling zorgen zijn het Harley Desinger Super Zitkussen, het ROHO Quadtro Select zitkussen, het Harley Bari-Care gevormd zitkussen en het Vicair Academy Adjuster 10 zitkussen.

Een traagschuim zitkussen kopen

Een zitkussen van traagschuim, ook vaker visco-elastisch schuim genoemd, vormt zich door het gewicht en de temperatuur geheel naar de contouren van uw lichaam. Zo ontstaat er een gelijkmatige drukverdeling van het kussen op uw lichaam. Ideaal voor als u voor een langere tijd in dezelfde stoel moet zitten.  

Bij Hulpmiddelwereld bieden we verschillende traagschuim zitkussens aan. Zo bevatten de al eerder benoemde Harey Bari-Care gevormd zitkussen en het Harley Designer Super zitkussens traagschuim. Maar ook het Harley Bari-Care Obesitas zitkussen, het Harley Visco Tex zitkussen, het Harley Designer Luxury Zitkussen en het Harley Designer Ergoform Zitkussen bestaan deels dan wel geheel uit traagschuim.

Meer mogelijkheden bij zitondersteuning

Bij Hulpmiddelwereld bieden we niet alleen kussens aan die zijn bedoeld om op de zitten. Naast kussens die de bekken voorzien van steun hebben we ook kussen die de schouders, nek en rug ondersteunen. Of kussens die juist bedoeld zijn voor bepaalde delen van het lichaam die in een juiste positie moeten liggen, zoals bij een beenblessure. De andere categorieën van kussens die op onze site te vinden zijn:

  •  Anti-decubitus kussens, dit zijn kussens die zijn bedoeld voor wanneer u langdurig moet liggen of zitten. Hierdoor kunnen namelijk beschadigingen aan de huid voorkomen door de langdurig druk / wrijving op één en dezelfde plek. De druk verstoort hierdoor de doorbloeding van de huid, waardoor de huid niet meer van zuurtof en voedingsstoffen kan worden voorzien. Plekken waar de huid zich dicht op de botten bevindt zijn vooral risicogebieden. De kussens die worden aangeboden op deze pagina kunnen dit soort ongevallen verhelpen, ook is hier meer informatie te vinden over decubitus.
  • Draaikussens, dit zijn kussens die een draaioppervlak hebben. Hierdoor kunt u uw lichaam stil houden terwijl u door middel van het draaiendvlak van het kussen ronddraait. Dit kan handig zijn voor mensen die moeite hebben met het bewegen van de rug of nek. Hierdoor kunnen ze bijvoorbeeld in de auto alsnog rondkijken zonder hun nek / rug te belasten.
  • Stuitkussens, de coccyx (staartbeen) is een gevoelig onderdeel van het lichaam. Het kan daarom erg vervelend zijn wanneer u hier een verwonding heeft. Vooral bij het zitten kan dit voor veel problemen zorgen. Daarvoor bieden wij stuitkussens aan die ervoor zorgen dat mensen met een pijnlijk stuitje nog altijd fijn en comfortabel kunnen zitten zonder dat de houding van het lichaam in een verkeerde of onjuiste positie komt te staan. Hierdoor blijft het lichaam goed ondersteunt terwijl er geen druk op het stuitje wordt uitgeoefend.
  • Positioneringskussens, dit zijn kussens die zijn bedoeld om uw gehele of een deel van het lichaam in een juiste houding te laten liggen. Dit kan handig en fijn zijn als u last heeft van een bepaalde aandoening waarbij het pijn doet wanneer u op een normaal matras slaapt. Of wanneer u bijvoorbeeld net een operatie heeft gehad en een kussen helpt bij verlichten van de pijn en het lichaam sneller helpt herstellen. Ook zijn hier kussens te vinden die simpelweg zorgen voor extra comfort.

Voordelen van een zitkussen

Een zitkussen heeft dus kortom vele voordelen. Niet alleen zijn deze comfortabel, maar ook stimuleren deze een juiste houding en worden belangrijke delen van het lichaam, zoals de bekken, ruggenwervel, schouders en/of nek goed ondersteund. Ons assortiment bestaat uit een groot aanbod van kussen in alle kleuren, maten en specificaties.

Indien u persoonlijk advies wenst over onze zitkussens, neem dan gerust contact op met onze klantenservice.

Naar boven