Steunzolen

Bent u op zoek naar een goede steunzool of inlegzool? Dan bent u bij Hulpmiddelwereld aan het goede adres. We bieden duurzame en kwalitatief hoogwaardige steunzolen aan.

Onze steunzolen van OrthoSole bieden we aan voor zowel heren als dames en zijn aan te passen aan de vorm van uw voeten. Zo kan de optimale pasvorm gecreëerd worden zodat uw voeten goed ondersteund kunnen worden en mogelijke belasting van uw voeten verminderd wordt. Zo vermindert u of voorkomt u eenvoudig voetklachten.

Lees onderaan de pagina meer over steunzolen en onze OrthoSole steunzolen.

   

2 artikel(en)

Van laag naar hoog sorteren
2 products found
   

2 artikel(en)

Van laag naar hoog sorteren
2 products found

Wat zijn steunzolen?

Steunzolen zijn voetbedden die in uw schoen kunt dragen. Steunzolen, ook wel inlegzolen of correctiezolen genoemd, bieden ondersteuning aan uw voeten. Steunzolen zijn het ideale hulpmiddel om voetklachten te verminderen, te elimineren of te voorkomen.

Goede steunzolen helpen u om in een goede houding te lopen. De belasting op uw voeten wordt zo beter verdeeld over de gehele voet en dat zal voor verlichting van uw voetklachten zorgen.

Er zijn veel verschillende soorten steunzolen en inlegzolen. Zo zijn er ook op maat gemaakte steunzolen die geheel aan uw voeten worden aangepast, maar hier hangt wel een prijskaartje aan. Aan de andere kant zijn er inlegzolen of steunzolen die goedkoper zijn, maar niet op maat gemaakt zijn. Hier kan de pasvorm mogelijk minder geschikt zijn voor uw voeten. Daarom bieden wij bij Hulpmiddelwereld OrthoSole steunzolen waarvan het gepatenteerde ondersteuningssysteem aangepast kan worden aan de behoeften van uw voeten. Lees hieronder meer over deze steunzolen en kom erachter of deze steunzolen uw voetklachten mogelijk kunnen verlichten!

De steunzolen van OrthoSole

De steunzolen van OrthoSole hebben een topcoat die uw voeten koeler en droger houdt en is van een antimicrobiële stof die helpt bacteriën en geurtjes te bestrijden. Daarnaast verbeteren de steunzolen van Orthosole de gewichtsverdeling van de voeten. Uw voeten "dragen" natuurlijk uw volledige lichaamsgewicht. Als dit gewicht niet goed en gelijk verdeeld wordt over uw voeten, kan dit voor voetklachten zorgen. Dit is mogelijk door het gepatenteerde ondersteuningssysteem.

Bij de OrthoSole steunzolen is het mogelijk om het ondersteuningssysteem zelf aan te passen naar de behoeften van uw voeten. U krijgt een aantal ondersteunende pads meegeleverd die u zelf kunt omwisselen. In totaal zijn er met deze pads 9 verschillende steuncombinaties mogelijk in één steunzool. Met deze pads kunt u de mate van ondersteuning van de mediale boogsteun en de metatarsale boogsteun bepalen.

 • Mediale boogsteun: biedt steun bij pronatie en voorkomt overpronatie. Overpronatie betekent dat als u loopt het gewicht in eerste instantie op de buitenkant van uw voet komt te liggen en vervolgens naarbinnen "rolt". Hierdoor zullen uw voeten vrij plat op de grond liggen. Overpronatie komt vaak voor in combinatie met platvoeten. De aanpasbare pads in de mediale boogsteun kunnen overpronatie voorkomen.
 • Metarasale boogsteun: Voor een betere verdeling van uw gewicht op de voet, maar ook voor demping en bescherming van de voorvoet en pijnverlichting bij metatarsalgie (pijn aan de voorvoet door belasting van de voorvoetgewrichtjes).

Steunzolen ondersteuning bij overpronatie en metatarsalgie

Wanneer zijn steunzolen van OrthoSole goed om aan te schaffen?

Wanneer steunzolen kopen nodig is, hangt ervan af. Vaak worden steunzolen of correctiezolen gekocht op advies van de huisarts, fysiotherapeut, sportarts of orthopeed bij bepaalde klachten die u ervaart. Maar u kunt ook steunzolen op eigen initiatief kopen. Er zijn een aantal indicaties voor de aanschaf van zooltjes in schoenen. Specifiek voor de Orthosole inlegzolen zijn dit:

 • Vermoeide voeten
 • Pijn in uw knie, rug, heup, voet, enkel of hiel
 • Ontsteking van de voetzool
 • (Over)pronatie
 • Zenuwknelling
 • Ontsteking van de voorvoet (metatarsalgie)
 • Pijn en overbelasting aan het scheenbeen

Hoe werkt zo'n aanpasbaar ondersteuningssysteem van de OrthoSole inlegzolen?

Bij elk paar steunzolen van OrthoSole krijgt u een aantal steuntjes/pads. Met deze steuntjes is het mogelijk om negen verschillende steuncombinaties in één inlegzool te creeëren. Zo kunt u zelf kijken welke combinatie het beste voor u werkt. U kunt deze samenstelling na verloop ook nog aanpassen. 

Inlegzolen van Orthosole met wisselbare steuntjes

Gebruik de OrthoSole inlegzolen in 4 korte stappen:

 1. Om te beginnen kunt u de 'medium density pads' voor zowel de linker als rechter zool gebruiken en voor zowel de transverzale als mediale voetboog.
 2. Haal uw oude inlegzolen uit uw schoenen en vervang deze door de OrthoSole inlegzolen. De stoffen zijde dient boven te liggen. Let erop dat uw tenen voldoende bewegingsruimte hebben.
 3. Draag de OrthoSole zolen minimiaal 2 minuten zodat ze zich kunnen aanpassen aan uw voeten. Ervaar hoe de combinatie van de pads/ steuntjes aanvoelt. Ze inlegzolen passen zich vrijwel meteen aan zodat u zich geen zorgen hoeft te maken over een inlooptijd.
 4. Voelt de combinatie goed aan? Dan is dat ideaal. Voor meer of minder ondersteuning kunt u de pads/steuntjes verwisselen met andere (bijgeleverde) steuntjes/pads. Er zijn verschillende combinatie per voet/zootlje mogelijk voor een optimale en gepersonaliseerde ondersteuning.

Mocht u nog vragen hebben over de OrthoSole steunzolen dan kunt u ons altijd contacteren!

Naar boven