Sta-op Stoelen

relaxstoelen

   

23 artikel(en)

Van laag naar hoog sorteren
23 products found
Maatwerk
Luxe Fauteuil George Sta-op-Stoel

George Sta-op-Stoel

1499,-
(0)
Actie
Fitform 580 Elevo Sta-op-Stoel

Fitform 580 Elevo Sta-op-Stoel

Normale prijs: 2099,-

Vanaf 1799,-

U bespaart: 14%
(0)
Actie
Nelson Sta-op-Stoel

Nelson Sta-op-Stoel

Normale prijs: 1999,-

Vanaf 1799,-

U bespaart: 10%
(0)
Fitform 582 Elevo

Fitform 582 Elevo Sta-op-Stoel

1853,-
(0)
Actie
Floyd Relaxstoel bruin

Floyd Relaxstoel met Sta-op

Normale prijs: 2499,-

Vanaf 2099,-

U bespaart: 16%
(0)
Actie
Floyd Sta op stoel

Floyd Sta-op-Stoel - Rood

Normale prijs: 2499,-

Vanaf 2099,-

U bespaart: 16%
(1)
Maatwerk
Dallas Sta-op-Stoel Zwart

Floyd Sta-op-Stoel - Zwart

Normale prijs: 2499,-

Vanaf 2099,-

U bespaart: 16%
(0)
Fitform Wellness 212 Sta-op-Stoel

Fitform Wellness 212 Sta-op-Stoel

2599,-
(0)
Fitform 574 Vario Sta-op-Stoel

Fitform 574 Vario Sta-op-Stoel

2699,-
(1)
Fitform 574 Sta-op stoel vario

Fitform 574 Vario Sta-op Stoel

2699,-
(0)
Fitform 570 Vario Sta-op-Stoel

Fitform 570 Vario Sta-op-Stoel

2699,-
(0)
Fitform 570 sta op stoel

Fitform 570 Vario Sta-op-Stoel

2699,-
(0)
Fitform Wellness 239-249 Sta-op-Stoel

Fitform Wellness 239-249 Sta-op-Stoel

2899,-
(0)
Fitform Wellness 286-296 Sta-op-Stoel

Fitform Wellness 286-296 Sta-op-Stoel

2999,-
(0)
Fitform Wellness 228-238 Sta-op-Stoel

Fitform Wellness 228-238 Sta-op Stoel

3099,-
(1)
Fitform Wellness 228-238 Sta-op-Stoel

Fitform Wellness 228-238 Sta-op-Stoel

3099,-
(0)
Fitform Wellness 250-260 Sta-op-Stoel

Fitform Wellness 250-260 Sta-op-Stoel

3099,-
(0)
Fitform Wellness 267-277 Sta-op-Stoel

Fitform Wellness 267-277 Sta-op-Stoel

3099,-
(0)
Fitform Wellness 243-253 Sta-op-Stoel

Fitform Wellness 243-253 Sta-op-Stoel

3399,-
(0)
Fitform Wellness 243-253 Sta-op-Stoel

Fitform Wellness 243-253 Sta-op-Stoel

3399,-
(0)
FitForm Wellness Premium 610 luxe Relaxfauteuil - Sta-op-Stoel

Fitform Wellness Premium 610 Sta-op-Stoel

3899,-
(0)
FitForm Wellness Premium 612 luxe relaxfauteuil - Sta-op-Stoel

Fitform Wellness Premium 612 Sta-op-Stoel

4199,-
(0)
FitForm Wellness Premium 614 luxe relaxfauteuil - Sta-op-Stoel

Fitform Wellness Premium 614 Sta-op-Stoel

4599,-
(1)
   

23 artikel(en)

Van laag naar hoog sorteren
23 products found

Op deze pagina vindt u onze Sta-op stoelen die aan te passen zijn aan uw wensen en behoeftes. De aangeboden Sta-op stoelen zijn van topkwaliteit en bieden hoogwaardig zitcomfort. Zo heeft u bij de Fitform Sta-op stoel vele individuele opties en realiseren wij volledig maatwerk. U kunt altijd vrijblijvend een afspraak maken met een van onze zitadviseurs bij u thuis! Hier kunt u bepalen wat voor u de gewenste stoel, een keuze maken uit de soorten stof/leder en een van de vele extra optie.

Voor gratis zitadvies kunt u ook altijd naar een van onze winkels komen. U kunt ook een gratis brochure aanvragen.

Een Sta-op stoel op maat

80% van de volwassen heeft wel eens rugklachten en 20% zelfs regelmatig. Vaak ontstaan rugklachten door meerdere factoren. De basis van rugklachten is vaak te herleiden naar lichaamsbouw, lichamelijke en geestelijke conditie en leeftijd. Daarnaast speelt de mate waarin we onze rug gebruiken een rol. Heeft of had u bijvoorbeeld een staand beroep, deed u zwaar sjouwwerk, veel huishoudelijk werk etc. Al deze omstandigheden hebben hun weerslag op uw rug. Een sta-op-stoel op maat kan de pijn die u tijdens het zitten aanzienlijk verlichten. Een sta-op stoel zorgt er daarnaast ook voor dat uw lichaam ontspannen is en voldoende rust krijgt. Door de ligfunctie kunt u heerlijk relaxed liggen en uitrusten in deze stoel.

Mocht u last hebben van een verminderde spierkracht, pijnlijke heupen of knieën, dan zal u moeite hebben met het opstaan uit een stoel, een stoel met een sta op functie zal dan de uitkomst voor u bieden. De sta-op-stoelen zijn stevig en zullen niet zomaar wegschuiven zoals dat bij andere stoelen wel het geval is. U kunt hierdoor makkelijk en veilig opstaan.

De meeste gebruikers van een sta-op-stoel brengen noodgedwongen door fysieke klachten een groot deel van de dag zitten door. Dan is het belangrijk dat deze stoel op maat gemaakt wordt en een relaxte, comfortabele en veilige zitervaring geeft. Een sta-op stoel is anders dan een trippelstoel. Met een trippelstoel kunt u namelijk nog binnenshuis "trippelen", dit kan niet met een sta-op stoel.

Hoe werkt een sta-op stoel?

De zitting van de sta-op-stoel komt door gebruik van de bijbehorende afstandsbediening omhoog en zorgt dat de persoon in de stoel voorover kantelt, hierdoor wordt opstaan eenvoudig. Daarnaast kan de persoon ook op die manier gemakkelijker gaan zitten. De persoon gaat dan, met de stoel in de hoogste stand, zitten en laat door middel van de afstandsbediening de stoelzitting weer zakken. Als u de sta op functie gebruikt is het belangrijk dat u uw benen in een hoek van 90 graden plaatst, dus uw onderbenen tegen de stoel aan gezet.

Verschillende motoren

Er bestaan stoelen met verschillende motoren. Dat kunnen 1, 2 of 3 motoren zijn. Bij een stoel met 1 motor zullen de beensteun en rug gelijktijdig bewegen. Bij twee motoren zal de beensteun en rugleuning apart van elkaar bedient kunnen worden. Bij drie motoren zijn zowel de beensteun als rugleuning afzonderlijk van elkaar instelbaar. Sommige stoelen werken ook met een zogenaamde kantelfunctie waarbij de zitting en rugleuning samen naar achteren kantelen. U kunt per stoel bekijken welke functies hierop aanwezig zijn en voor u wenselijk zijn.

Bekledingsmaterialen

De keuze van de bekleding van de stoel kan een moeilijke, maar vooral belangrijke keuze zijn. De bekledingsmaterialen hebben zo hun voor- en nadelen. Een leren stoel kan bijvoorbeeld koud aanvoelen, maar zal bij regelmatig onderhoud (reinigen, invetten) lang mooi blijven en is makkelijk te reinigen. Bij een stoffen stoel is het stof slijtagegevoelig, voornamelijk als er veel in gezeten word, maar is het wel weer voordeliger in de aanschaf.

Wij vinden het ook belangrijk dat deze stof of ledersoorten ook vaak in uw eigen omgeving thuis bekeken worden. Zo weet u precies hoe de kleur past of juist niet past bij uw inrichting.

Fitform Sta-op stoelen

Fitform geldt als een van de marktleiders onder de sta-op-stoelen. Fitform was de eerste die aandacht besteedde aan ergonomisch verantwoord zitten. Daardoor was er voor het eerst in Nederland stoelen verkrijgbaar die voldeden aan alle wetenschappelijke inzichten. Zo was voor iedereen die deze stoel bezit een gezonde, verantwoorde zithouding gewaarborgd.

Wij hebben verschillende modellen van de Fitform collectie. De bekendste sta-op-stoelen zijn de Fitform 570, de Fitform 580 en de Fitform 574. Uniek daarbij is de functie Fitform Tilt kantelverstelling waarbij zitting en rugleuning samen naar achteren kantelen. Hierdoor blijft uw zithoek gelijk en zakt u niet onderuit. Doordat u alle functies apart van elkaar kunt verstellen, kunt u in elke gewenste positie gaan zitten en liggen. Hierdoor ontlast u uw lichaam als u langere tijd achter elkaar in uw stoel zit.

Onze sta-op-stoelen worden op maat gemaakt

Steeds meer fabrikanten bieden sta-op-stoelen aan die worden geleverd in S-M-L-XL terwijl er wel gesproken wordt over maatwerk. Bij deze stoelen worden alleen de standaard zithoogte en zitdiepte aangepast. De armleggerhoogte wordt hierin vaak niet meegenomen. Vrijwel nooit worden sta-op-stoelen exact op maat gemaakt. Doordat sta-op-stoelen niet volledig op maat worden gemaakt is er ook geen sprake van een optimale zithouding. Ieder individu heeft een ander lichaam welke specifieke aanpassingen vereist. 

Voor advies, extra informatie of een vrijblijvende demonstratie aan huis kunt u telefonisch of via e-mail contact met ons opnemen. U kunt dan een afspraak maken met een van onze experts. U bent ook altijd welkom om tijdens openingstijden naar onze winkel te komen voor een geheel vrijblijvende demonstratie en proefzit. In onze showroom staan nog verschillende andere sta-op-stoelen en relax fauteuils. De bestverkopende sta-op-stoelen zijn de Fitform sta-op-stoelen en de Floyd sta-op-stoel.

Wordt een sta-op stoel vergoed?

Een sta-op-stoel zou kunnen worden vergoed als deze bijdraagt aan het zelfstandig functioneren. In het kader van de WMO zou u bij de gemeente een sta-op-stoel kunnen aanvragen. Het product zou dan, als u aan de eisen voldoet, volledig of gedeeltelijk vergoed kunnen worden. 

 

Naar boven